Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal trükközik, hogy hergelje a pedagógusokat

2016-09-07 20:39:00

 

A Fidesz szerint a baloldal trükközik azért, hogy hergelje a pedagógusokat, ezért felszólítják az ellenzéket, hogy fejezze be a hazugságokat és a rémhírkeltést.

 

    A Fidesz ezt azon ellenzéki nyilatkozatokra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, amelyek a Népszabadság szerdai számában olvasható cikkel kapcsolatban íródtak. A napilap arról írt, hogy több mint ezer, nyugdíjkorhatárhoz közeledő tanártól vonta meg a kormány átsorolási trükkel a Köznevelési Kerekasztalon megígért 26 ezer forintos fizetésemelést.
    A kormánypárt szerint a baloldal hamis információkat terjesztve "fáradozik" a tanárok hergelésén, miközben kormányzásuk alatt mindig átverték a pedagógusokat, elvettek tőlük egyhavi bért és ezreket bocsátottak el állásukból. Ezzel szemben a Fidesz-kormány a rendszerváltás óta legnagyobb béremelési programot indította három éve a pedagógusok számára.
    Kifejtették: a béremelési program most szeptemberben életbe lépett ütemének egyik kezdettől ismert feltétele az volt, hogy a pedagógus töltse fel a portfólióját 2014. november 30-ig ahhoz, hogy a minősítése mostanra megtörténhessen. Mintegy 13 ezer pedagógusnál ez megtörtént, de mintegy 1300, 2017. szeptember 1-jén 7 évvel a nyugdíj előtt álló pedagógus azonban úgy döntött, nem tölt fel értékelhető portfóliót, emiatt eleve nem sikerülhetett a minősítési eljárásuk.