Donát napja van. | 2020.02.17 | MNB középárfolyam:

Tel-Avivban beomlott egy épület, sokan megsérültek

2016-09-05 10:55:07

 

Tel-Avivban beomlott egy építés alatt álló, többszintes mélygarázs, sokan megsérültek, emberek után kutatnak a romok között - jelentette hétfőn az izraeli katonai rádió.

 

    Az első híradások több tucat sebesültről számoltak be. A mentők és a tűzoltók több embert kimentettek, de hat-nyolc embert még keresnek. A rádió szerint elsősorban az építkezésen dolgozó munkások sérültek meg. Több mint hatvan tűzoltó keresi a további sérülteket. 
    Az eddig kórházba került tizenhét sebesült közül egy ember állapota súlyos, a többiek csak könnyebben sérültek meg. A félkész parkolóház négy szintjéből három beomlott. A mélygarázs építtetője a tel-avivi önkormányzat, amely a város krónikus parkolóhely-hiányát szeretné enyhíteni. 
    A romok alatt rekedt emberek utáni kutatásba az izraeli hadsereg katasztrófavédelmi egysége is bekapcsolódott. A becslések szerint hat-nyolc munkás lehet még a romok alatt. Közülük két emberrel sikerült a mentőalakulatoknak kapcsolatot létesíteniük. 
    A mentőegységek a rádiónak úgy nyilatkoztak, hogy több órán át tarthat a kutatás a romok alatt rekedtek. Nehezíti a mentést, hogy újabb épületrészek beomlásától tartanak.