Tivadar napja van. | 2024.04.20

Szinte mindennaposak a zaklatások a mühlhauseni pályaudvar környékén

2016-09-03 08:03:00

Szinte mindennaposak a szóbeli zaklatások a mühlhauseni pályaudvar környékén, ahol a napokban három eritreai menedékkérő megerőszakolt egy 26 éves miskolci nőt - nyilatkozta egy németországi taxisofőr az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

    Azt mondta, hogy hajnali két-három óra körül különösen sok migráns üldögél ott, unatkoznak és a mobiltelefonjukat nyomkodják. A környék a helyiek szerint különösen gyanús.
    Az áldozat szintén magyar állampolgárságú barátjánál volt látogatóban a türingiai városban, ahol takarítóként munkát is vállalt. Egy szabadtéri fesztiválról tartott hazafelé, amikor az afrikai férfiak rátámadtak és megerőszakolták.
    Mühlhausen nagyjából harmincötezres kisváros. A német hatóságok meglehetősen sok menedékkérőt irányítottak a településre az elmúlt egy évben: volt olyan időszak, amikor több mint négyezer illegális bevándorló lakott ott.
    A helyiek azt mondják, félnek. Nemcsak a magyar nő elleni csoportos erőszak óta, hanem amióta a migránsok tömegestül megjelentek a környéken - hangzott el a tudósításban.