Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Kreml ellenlépéseket helyezett kilátásba az újabb amerikai szankciók miatt

2016-09-02 13:09:15

 A kölcsönösség alapján meghozandó ellenlépéseket helyezett kilátásba pénteken Vlagyivosztokban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, miután az amerikai pénzügyminisztérium tovább bővítette a szankciókkal sújtott orosz vállalatok és magánszemélyek listáját.

    A csütörtökön kihirdetett újabb amerikai büntetőintézkedések ezúttal főleg azok ellen irányulnak, akik részt vesznek az oroszországi szárazföldet az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigettel összekötő híd építésében, élükön az SzGM-Moszt elnevezésű céggel, de érintett mások mellett a Gazprom-media Holding is.
    Peszkov szerint az amerikai feketelista több tucatnyi újabb szereplővel való bővítése nem volt konstruktív lépés és az nem járul hozzá a problémák megoldásához. A szóvivő ismételten megerősítette, hogy Moszkva nem tárgyal a szankciókról, és nem kéri azok enyhítését. Peszkov elmondta, hogy az orosz fél tanulmányozni fogja a szankciók kibővítését, és hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben tartani fogja magát a kölcsönösség hagyományos elvéhez.