József napja van. | 2024.03.19

Városközpontja felújítására pályázik Tatabánya

2016-09-02 06:08:17

 

A tatabányai önkormányzat közel kétmilliárd forintos beruházással újítaná fel a város központját, a fejlesztéshez uniós források elnyerésére pályázik - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.

 

    Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta: a projekt fő elemeként a Megyeháza előtti téren található parkoló helyén új közösségi és rendezvényteret alakítanának ki, a parkolókat a tér alatt helyeznék el.
    A városközpont mellett a fejlesztésbe bevonják a Budapest-Bécs vasútvonal túloldalán fekvő Dózsakert városrészt, ahol a sétálóutca rekonstrukciója valósulna meg, új zöldfelületekkel, korszerű közvilágítással és a közművek megújításával.
    A polgármester hozzátette, a beruházás kedvező hatását a területen megvalósuló egyéb fejlesztések erősíthetik. A Megyeháza mellett magánerős beruházással új szolgáltatóház épül, amely irodai, vendéglátó és szabadidős funkciókat lát el.
    A városközpontot és Dózsakert felújított utcáját a Modern Városok Program keretében felépülő új gyalogos- és kerékpáros felüljáró köti össze, valamint négysávossá bővítik a vasút feletti közúti átkelőt.