Ervin napja van. | 2024.04.26

Odrobina László: a szakképzés feladata a diákok kiteljesedésének elősegítése

2016-09-01 13:33:00

A szakképzési rendszer feladata a diákok kiteljesedésének elősegítése - jelentette ki a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a Debreceni Szakképzési Centrum csütörtöki tanévnyitóján.

    Odrobina László hangsúlyozta: a szakképzési rendszernek biztosítania kell a feltételeket ahhoz, hogy a mostani diákokból sikeres, boldog felnőttek legyenek.
    A helyettes államtitkár az MTI-nek kifejtette: az új iskolatípusok, a szakgimnáziumok és szakközépiskolák problémamentesen tudták elkezdeni a tanévet.     A szakképzési rendszerben a második szakma ingyenes megszerzésén túl nyelvi és informatikai képzéseket biztosítanak a képzési centrumok. Egy 300 órás alap- vagy középfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamon bárki térítésmentesen részt vehet szeptembertől - emelte ki.     A tanévnyitón Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a jól képzett, motivált szakemberekre nagy szükség van, hiszen a következő években több mint kétezer új munkahelyet teremtenek a városban. Az önkormányzat szakképzés iránti elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy a tanévnyitónak helyt adó Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola épületét 1,3 milliárd forintból felújítják - tette hozzá.     A Debreceni Szakképzési Centrum 11 tagintézményében mintegy 700 pedagógus és 8 ezer diák kezdte meg a tanévet.