Auguszta napja van. | 2024.03.29

US Open - Babos osztrák, Fucsovics spanyol ellenféllel kezd

2016-08-27 13:30:21

 

Babos Tímea kiemeltként a selejtezőből érkező osztrák Barbara Haasszal, míg a kvalifikációt sikerrel vevő Fucsovics Márton a spanyol Nicolas Almagróval kezd az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open főtábláján.

 

    A szezon utolsó Grand Slam-versenyének honlapja szerint a 31. helyen kiemelt Babos a világranglista 140. pozícióját elfoglaló, 20 esztendős Haas ellen rajtol a 128 között, a világranglistán 156. Fucsovics pedig a 46. helyen álló Almagróval mérkőzik a 64 közé jutásért.
    A világranglistán karriercsúcsot jelentő 33. helyen álló Babos egy éve egyesben a nyitókörben, párosban pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. 
    A 23 éves teniszező idén három számban szerepel a US Openen. Női párosban a kazah Jaroszlava Svedova lesz a társa, míg vegyespárosban az amerikai Eric Butorac-kal lép pályára.
    Fucsovics pályafutása során először szerepel Grand Slam-torna főtábláján. A 24 éves magyar játékos 15. alkalommal futott neki GS-viadal selejtezőjének, de mostanáig nem járt sikerrel. 
    A hazai sportági szövetség honlapja szerint legutóbb 2002-ben volt magyar férfi játékos főtáblás a US Openen, éppen Fucsovics edzője, Sávolt Attila, aki azonban nem tudott meccset nyerni. A legutóbbi főtáblás meccsgyőzelemért egészen 1984-ig kell visszamenni az időben, amikor Taróczy Balázs jutott el a második körig.