Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-08-27 14:44:00

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően nagy területen alig van felhő, napos, száraz az idő. Ciklonok és frontjaik inkább csak szárazföldünk északi és nyugati tájain fordulnak elő. A Skandináv-félszigettől a Benelux-államokon és Franciaország északi részén át egészen Portugáliáig húzódó front mentén erősen felhős az ég, és helyenként záporeső is kialakul. Északkeleten szintén sok a felhő, és szórványosan esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet a magasnyomás területén - a sok napsütés és dél felől áramló meleg levegő hatására - sokfelé 28, 35 fok között változik, sőt Franciaországban és Spanyolországban helyenként 36, 39 fokot is mérnek. Hűvösebb van északon, északkeleten, ott a délutáni órákra csak 12, 20 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, folytatódik a derült, napos, száraz idő.

    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------

    Derült, napos, száraz idő lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de napközben a Kisalföldön időnként megélénkül a déli szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de a városokban és a vízparton melegebb, a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 28 és 32 fok között alakul.