Auguszta napja van. | 2024.03.29

Georgiában 40 évi börtönre ítéltek egy meleg párt álmában megtámadó férfit

2016-08-25 06:03:59

 

A georgiai Fultonban 40 évi börtönre ítéltek szerdán egy amerikai férfit, aki leforrázott egy alvó meleg párt.

 

    Az esküdtszék nyolc rendbeli súlyos bántalmazásban és két rendbeli, minősített súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek az elkövető Martin Blackwell 48 éves kamionsofőrt.
    Blackwell idén februárban támadt rá a két alvó fiatalemberre, életveszélyes égési sérüléseket okozva nekik. Az ügyészek megállapítása szerint az elvetemült támadást a férfi előre megfontolt szándékkal követte el. Blackwell ügyvédje - elismerve védence szörnyű tettét - mindazonáltal azt kérte az esküdtektől, hogy csupán meggondolatlanságból elkövetett tettnek minősítsék az esetet. Érvelése szerint ugyanis nem gyűlölet motiválta a bűncselekményt, hanem "régi fajta kultúra, régi típusú gondolkodás".
    Az egyik áldozat tanúvallomásában elmondta, hogy miután a forró víz okozta fájdalomtól felugrott az ágyból, Blackwell megragadta, és azt ordította: "kifelé a házamból, minden homokosnak!".
    A déli államok közé tartozó Georgia büntetőjogában nincsen törvény a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozóan. Az ügynek ebben a vonatkozásában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.
    A saját védelmére semmit sem felhozó, s ügyének tárgyalását minden érzelemnyilvánítástól mentesen végigülő Blackwell kamionosként dolgozott, és a barátnőjénél lakott egy Atlanta közeli kisvárosban. Egyik áldozata saját barátnőjének a fia volt, akihez a bűncselekmény előtt körülbelül egy hónappal költözött oda a barátja.
    A 24 éves fiú életéért egy hónapig küzdöttek a kórházban, két hétig kómában volt. 21 éves barátján és rajta is több műtétet és bőrátültetést kellett végrehajtani.