Gedeon napja van. | 2024.03.28

A balliberálisok Pokemon Go-ja

2016-08-23 11:32:13

A Pokemon Go után itt a hazai vadiúj balliberális őrület: add vissza a lovagkereszted. Hatvanegyet mutat Soros lapjában megtekinthető számláló. Végigböngészve a neveket, túlnyomó többségük a Medgyesi – Gyurcsány – Bajnai trió országlása alatt kapta a magas elismerést. Amikor a kitüntetettek átvették a lovagkereszteket és a vaskos borítékokat, valószínűleg egyetértettek az akkori erkölcsi-politikai-gazdasági állapotokkal. Habár Kaltenbach Jenő szerint elsősorban nem az a fontos, hogy ki adja, hanem kik kapják a kitüntetéseket.

Az medáliák visszaadásához fűzött indoklások többnyire magasztos szavakba burkolt aktuálpolitikai panel, de található a diktatúra évtizedei alatt fejekbe vert bélyeg is.

Sokan kiemelkedő tudományos-, kulturális munkájuk miatt kaptak elismerést. A valós teljesítményt nyújtók mellett nevetséges olvasni a politikai kitüntetettek morális felháborodását. A „munkásőrbankárét”, aki fegyveresen szolgálta az egyik legembertelenebb kommunista diktatúrát, és a nevéhez is fűződik a magyar családok millióit anyagilag tönkretevő devizahitel. A moszkvai tudósító és rádiós, vagy a politikai elemzővé avanzsált bolsevik véleményét. Kiragadtunk néhány gyöngyszemet a lovagkereszt-visszaadási cunamiból.

Krausz Tamás marxista történész azt írja, hogy „a 2010-ben létrejött neohorthysta tekintélyelvű rendszer a fehérterrort védelmébe vevő, rasszista uszítót, Bayer Zsoltot kitüntette”, ezért visszaadja 2005-ben kapott tisztikeresztjét.

Krausz Tamásnak illene tudni, mindenféle terrort megelőzött az 1919-es vörösterror. Kun Béla és Szamuely Tibor bőrkabátos Lenin-fiúi röpke 133 nap alatt végiggyilkolták és gyalázták Magyarországot. Krausz elítélte-e az 1919-e vörösterrort, vagy az 1945 után létrejött diktatúrát, amely egy idegen hatalom árnyékában fosztott meg sok magyart minden alapvető emberi jogától, és tízezreknek vette el az életét? 2006-ban sem tiltakozott, amikor az 1956-os forradalom hóhérának villájában lakó Gyurcsány Ferenc rendőrei rátámadtak az ünneplő tömegre a forradalom 50 éves évfordulóján.

Kaltenbach Jenő 2007-ig tizenkét éven keresztül a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, 2008-2010 között pedig a Független Rendészeti Panasztestület elnöke volt. Ezekkel a szavakkal adta vissza 2005-ben kapott kitüntetését:

„Egy kitüntetés rangját, tisztaságát azonban elsősorban nem az határozza meg, hogy ki adja, hanem azok köre, akik kapják. „

Ezek szerint, akár Kim Csong Untól is lehetne kitüntetést elfogadni, ha a kitüntetettek köre szalonképes.

Niedermüller Péter a DK alelnöke, európai parlamenti képviselője is visszaadja kitüntetését. Indoklása nem érhető el, de azért kíváncsian várjuk Georg Soros amerikai multimilliárdos megbízható magyarországi kapcsolatának véleményét.

Niedermüller korábban beismerte, azért dolgozik Brüsszelben és azért lobbizik, hogy az unió szigorú szankciókkal sújtsa Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba – szúrta ki a PestiSrácok.hu a gyurcsányista politikus közösségi oldalán. Niedermüller egyúttal követeli is az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól, hogy büntessék meg az Orbán-kormányt a menekültpolitikája és a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt. A PestSrácok.hu által lementett bejegyzésében Gyurcsány párttársa végtelenül önzőnek, erkölcstelennek, ostobának, embertelennek, gyávának és korlátolt politikusnak nevezi Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Pár napig még eltart a hatalmát és befolyását véglegesen elvesztő, nagyon is körülhatároló törpe minoriták ötperces újabb őrülete.

(di)