Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Masterplast eredményessége javult a második negyedévben

2016-08-23 07:21:58

 

A Masterplast Nyrt. 1,46 millió euró adózott eredményt ért el 2016 első fél évében,  ami 18 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól, az idei második negyedévben azonban jelentősen javult a társaság eredményessége. 

 

    Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat kedden közzétett, nemzetközi számviteli szabványok szerint (IFRS) készített, konszolidált tőzsdei jelentése szerint a második negyedévi adózott nyereség 1,45 millió euró volt, ami viszont 62 százalékkal jobb a tavalyi bázisnál.
    A társaság féléves árbevétele a tavalyi szinten alakult, 37,87 millió eurót tett ki. 
    A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 15 százalékkal 2,46 millió euróra nőtt.  
    A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az árbevételben legnagyobb súlyú magyar piacon a szigetelő anyagok értékesítésében még nem éreztetik hatásukat a kormány által meghozott lakáspiaci ösztönző intézkedések (csok, 5 százalékos áfa), azonban a várakozások szerint hosszabb távon ezek majd jelentősen javítják a magyar piac és a társaság kilátásait is. A cég a külpiacain, Romániában és Szerbiában az építőipar élénkülését tapasztalta, és a korábbi időszakok visszaesései után Horvátországban is jól teljesített ez a szektor. 
    A közelmúltban lezárult beruházások, elsősorban a szerbiai üvegszövet-háló gyártás felfutásának eredményeként egy év alatt több mint százzal, 758-ra nőtt a Masterplast csoportnál dolgozók száma.
    Tibor Dávid, a Masterplast vezérigazgatója arra számít, hogy folytatódik a cég fontosabb piacain tapasztalható élénkülés, és ez kedvezően hathat a bevételre és az üzleti eredményre az év végéig.  
    A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek.