Andrea napja van. | 2024.04.18

A Bush Intézet alapító igazgatója Clintonra szavaz majd

2016-08-23 06:08:28

 

A Bush Intézet alapító igazgatója, George W. Bush egykori republikánus amerikai elnök egyik volt államtitkára hétfőn közölte, hogy Hillary Clintonra voksol majd a novemberi elnökválasztáson.

 

    James K. Glassman volt külügyi államtitkár személyében újabb republikánus politikus jelentette be, hogy átpártolt a demokrata párti elnökjelölthöz, Hillary Clintonhoz. Glassman az MSNBC televízió esti politikai vitaműsorában jelentette be döntését.
    A volt államtitkár, aki alapító igazgatóként jelenleg is a dallasi George W. Bush Intézet és Elnöki Könyvtár vezetője, kifejezetten dicsérő szavakkal méltatta Hillary Clintont, akit "messze jobb jelöltnek" nevezett, mint Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét.
    "Tapasztalt. Karakteres. Van értékrendje" - sorolta Clinton erényeit Glassman, és hozzátette: "Ő az a fajta jelölt, akit támogatni tudok, és akit szerintem republikánusok milliói is támogatnak." 
    James K. Glassman ezzel tovább gyarapítja a Clintont támogató republikánus volt kormányzati tisztségviselőknek és személyiségeknek a táborát, akik vagy szerepet vállaltak a Bush-kormányzatban - mint például Richard Armitage volt helyettes külügyminiszter és Michael Hayden, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezetője -, vagy a republikánus politika ismert személyiségei, mint például Bush exelnök öccse, Jeb Bush volt floridai kormányzó.
    Jeb Bush az idén maga is elnökjelölt-aspiráns volt, és nemrég úgy nyilatkozott, hogy amennyiben szűkebb pátriájában, Florida államban szoros lesz a verseny a két elnökjelölt között, akkor ő is Hillary Clintonra adja a voksát.