Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nyolc bemutatót tervez a következő évadban a Magyar Színház

2016-08-22 19:19:00

 

Nyolc bemutatót, köztük Dobozy Imre A tizedes meg a többiek című komédiáját állítja színpadra a 2016/2017-es évadban a Magyar Színház.

 

     A tizedes meg a többiek című komédia premierjét szeptember 30-án tartja a színház Lengyel Ferenc rendezésében, Bede-Fazekas Szabolcs és Eperjes Károly főszereplésével. 
    "2017-ben ünnepeljük a szerző, Dobozy Imre születésének 100. évfordulóját. A bravúros komédiát Keleti Márton pompás filmje tette híressé, sőt, bátran mondhatjuk: legendássá. A tizedes meg a többiek amellett, hogy szórakoztató, pörgős helyzet- és jellemvígjáték - félreértésekkel, átöltözésekkel, csattanókkal - pontos korrajz a háborús Magyarországról" - idézte a Magyar Színház közleménye Zalán János igazgatót.
    Emellett az új évad műsorában szerepel Hedry Mária Tündér Míra című kortárs magyar meséje, a Valahol Európában című musical és Moliere A fösvény című klasszikus előadása - közölte a színház.
    A mintegy 300 nézőt befogadó, újonnan kialakított kamaraszínpadon, a vasfüggöny előtti játéktéren O'Neill Utazás az éjszakába című klasszikus drámáját láthatja a közönség Bánsági Ildikó és Andorai Péter vendégjátékával, míg a Vasfüggöny mögötti játszóhelyen Jon Fosse Alvás című kortárs norvég drámájának ősbemutatóját tervezi a színház. A Sinkovits Imre Színpadon három új előadással találkozhat a közönség: Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című zenés színházi estjével, Sándor György új önálló estjével, valamint Dvorák Gábor és Patka Heléna Tótágas történetek című előadásával. 
    A Magyar Színház évadnyitóján immár kilencedik alkalommal adták át az Agárdy-emlékláncot, amelyet az idén Takács Géza fiatal színész vehetett át, akit a Magyar Színház számos előadásában, többek között a Hajnalban, délben, este című darab Mariójaként láthat a közönség. A díjat Agárdyné Rácz Boriska nyújtotta át. A közleményben felhívták a figyelmet, hogy pályája 25. jubileumát ünnepli Rancsó Dezső, akit számos szerepe mellett A muzsika hangja Max Detweilereként ismerhet a közönség. 
    A közlemény idézi Zalán Jánost, a Magyar Színház igazgatóját, aki elmondta: a tavalyi évadban jelentősen, 30 ezer fővel nőtt a nézőszám, amelynek egyik oka a közönség igényeihez illeszkedő repertoár kialakítása volt. Ezt a sikert az idei évadban is szeretné vonzó darabokkal elérni a Magyar Színház.