Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Gyurcsány mindig csak elvett az oktatástól

2016-08-22 13:26:33

 

A Fidesz-frakció közleményében szembeállította, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején mindig csak elvette a pénzt az iskoláktól, a pedagógusoktól, a szülőktől, míg a mostani kormány 2010 óta pótolja a forrásokat az oktatásba és mindent megtesz azért, hogy több pénz maradjon a családoknál, az iskolakezdés terhei csökkenjenek.

 

    A kormánypárti képviselőcsoport arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) arra szólított fel, hogy normatív állami támogatással segítsék a fizetésükből nehezen megélő családokat az őszi iskolakezdés során.
    A Fidesz Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének kormányzását úgy jellemezte: több száz iskolát zártak be, folyamatosan pénzt vettek el az iskoláktól, a pedagógusoktól és sorozatos megszorításokkal sújtották a családokat.
    Kiemelték, hogy a rendszerváltás óta soha ennyi gyermek nem jutott ingyenes étkezéshez és tankönyvhöz, mint most. A most induló tanévben a diákok  több mint kétharmada ingyen kapja a tankönyvet, amelynek ára tovább csökken - írták, hozzátéve: 74 milliárd forintot fordítanak a gyermekétkeztetésre, s azt szünidőben is ingyen biztosítják a rászoruló gyermekeknek.
    Ma a pedagógusok is megbecsülésre számíthatnak: harmadik éve zajlik a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelés, s a nevelést, oktatást segítő nem pedagógus végzettségű iskolai dolgozók keresete is nő - fejtették ki.
    A Fidesz azt is jelezte, hogy jövőre 455 milliárd forinttal több jut az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben, emellett pedig - egyebek mellett az adócsökkentések folytatása, a családi adókedvezmények révén - több pénz marad a családoknál is.