Emma napja van. | 2024.04.19

Pályázati tanácsadó hálózatot hoz létre az agrárkamara

2016-08-22 09:52:23

 

Pályázati tanácsadói szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amellyel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni.

 

    A NAK hétfői tájékoztatása szerint a Pályázati Tanácsadók Hálózata augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok pedig szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást.
    A tapasztalatok szerint a pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg szabályos felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozásoktól vesz igénybe ilyen szolgáltatást.
    Sok társaság foglalkozik pályázatírással, vannak lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok is, amelyek nem kellő felkészültséggel vagy etikátlan magatartással rontják a szolgáltatás hírnevét - közölte a kamara. A Pályázati Tanácsadók Hálózatának célja a közlemény szerint az, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat.
    A hálózathoz olyan, pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amelynek során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek az adatbázisba.
    A tagság számára a minősítés, illetve a tanácsadók tevékenységi és földrajzi működési területe elérhető, az érdeklődők az adatbázisból választhatnak pályázatírót.
    A kamara rendszeres tájékoztató képzéseket szervez a tanácsadóknak - közölte a NAK.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó