Csongor napja van. | 2024.04.16

Búcsúzik a 4. Kolorfesztivál

2016-08-22 06:12:23

Véget ért az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja augusztus 20-án. Ezen a napon a nemzeti és állami ünnep alkalmából Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete több díjat is adományozott az arra érdemeseknek.


Az augusztus 20-ai programsorozat délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött. Majd délután rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Az eseményen Szitka Péter a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, ahol beszédében az állami ünnep fontosságát hangsúlyozta. Ezt követően a polgármester és Klimon István alpolgármester elismeréseket nyújtott át.
Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült dr. Falvassy György belgyógyász főorvos. Kétezer-tizenhatban a „Kazincbarcika Város Egészségügyéért” kitüntető díjat dr. Szuhai Zoltán háziorvos vette át. Idén „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” címet Nagy-György Tiborné, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályának vagyonnyilvántartási ügyintézője, vezető főtanácsosa kapta. Kazincbarcika Város Képviselő-Testületének „Elismerő Plakettjét” Neszádeliné Kállai Mária csipke- és viseletkészítő népi iparművész, Fignár Zoltán grafikus, a Fignár Fesztiváludvar megálmodója, valamint Adam Rams, Knurow polgármestere érdemelték ki. „Pro Urbe Kazincbarcika” díjban Husonyicza Gábor nyugalmazott MÁV-állomásfőnök, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke és Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója részesült.
A 4. Kolorfesztivál zárónapja alkalmából a programsorozat főszervezője, a Barcika Art Kft. támogatói diplomákkal köszönte meg partnerei segítségét.

Eközben már javában zajlott a VIII. Bormustra a Fő téren, ahol a Tekergő zenekar gondoskodott a jó hangulatról, majd a Muzsikás együttes és vendégeik szórakoztatták az érdeklődőket. A több mint negyven éves múlttal rendelkező formáció itthon és külföldön is elismert. A Príma Primissima díjas zenekar tagjai elárulták; rendkívül nagy figyelmet fordítanak a hagyományőrzésre és az értékek közvetítésére, éppen ezért tartanak évek óta énekórákat, ahol megismertetik a diákokkal az élőzene varázsát.
A muzsikások után Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere megszegte az új kenyeret, majd átadta a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket is.
Fél héttől a Miskolci Illés Emlékzenekar lépett a színpadra, ahol az Illés slágerek mellett az „István a király” rockoperából is hallhattak részleteket a megjelentek.
Őket követte Geszti és csapata, akik nélkül nincs Kolorfesztivál. A rapper ezúttal újabb zenei utazásra kalauzolta a rajongókat, akik a már jól ismert dalokra és a legújabb, „Létvágy” című album slágereire tombolhattak.
A rendezvény Kolor UV-show-val és tűzijátékkal zárult.