Emma napja van. | 2024.04.19

OTS - Az MTVA Sajtóosztályának közleménye

2016-08-20 08:23:00

 Boldog születésnapot, Magyarország!

    Augusztus 20-a, Államalapító Szent István ünnepe alkalmából is érdemes a magyar közmédia adóit választani.
    Reggel 8.30-tól élőben látható a Dunán az ünnepélyes zászlófelvonás, majd 11.05-től felvételről a Duna Worldön. Az M1 egész nap élőben mutatja meg, hogyan ünnepel a Kárpát-medence. Napközben folyamatos körkapcsolások és élő bejelentkezések követik egymást Székesfehérvártól Debrecenen át Budapestig, és a határainkon túlról is.
    A Szent Jobb körmenetet a Duna Televízió 16.55-től hozza el otthonainkba, ugyanitt este 21.00 órától a tűzijáték tetőzi be augusztus 20-a éjszakáját. Az éjjel azonban ezzel nem ér véget, ugyancsak a Dunán következik a Budavári Palotakoncert, illetve külön csemegét tartogat este 22.45-kor a csatorna: Jókai Mór Az aranyember regényéből készült 1962-es filmfeldolgozásával zárja az ünnepi műsort a Duna.
    Augusztus 20-a nincsen Debreceni Virágkarnevál nélkül: a Duna World csatorna reggel 8 órától köszönti Debrecenből a nézőket. A fesztivál idén jubilál, már az ötvenedik alkalommal rendezik meg. A fél évszázados múltra visszatekintő karnevál különleges meglepetéseket tartogat. A közvetítést követően a Duna World dokumentumfilmet sugároz Szent István királyról.
    A Dunán közvetített tűzijáték előtt ismét érdemes a Duna Worldöt választani, hiszen 19.15-kor az István, a király 2015-ös királydombi előadását nézhetik meg a rockopera rajongói.
    Monstre koncertmaratonnal ünnepel a Petőfi TV:  a pénteki Peter Gabriel koncertfilm után szombaton 22.40-től a Queen Hungarian Rhapsody - Live in Budapest című koncertfilmje kerül képernyőre, amelyben az együttes 1986-os egyetlen magyarországi fellépése látható, majd Ákos koncertjével zárul a Petőfi TV zenés blokkja. Ákos koncertje után egy igazi filmművészeti remekmű várja az éjjeli baglyokat, a Petőfi TV ugyanis 00.45-től sugározza Wong Kar Wai Nagymester c. filmjét. Vasárnap záróakkordként a Rolling Stones Sweet Summer Sun Hyde Park-i koncertjét adja a Petőfi TV.