Emma napja van. | 2024.04.19

Kvótareferendum - Az EMNP az október 2-i népszavazáson való részvételre buzdít

2016-08-19 19:24:00

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) minden magyar állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson, és mondjon nemet a kötelező betelepítési kvótákra.

 

    Az erdélyi magyar párt pénteki közleményében élesen bírálta a magyarországi baloldalt, amely szerinte a magyar nemzetet "újabb hazug kampánnyal" próbálja megosztani.
    A néppárt szerint "hazug és manipulatív" az az állítás, hogy a népszavazáson a határon túli magyaroknak többletjogaik lennének a külföldön tartózkodó anyaországi polgárokhoz képest, illetve hogy a választási törvény a népszavazáson való részvétel tekintetében különbséget tenne az anyaországi és a nem anyaországi állampolgárok között. "Aljas és méltatlan, hogy a baloldal párhuzamba állítja a Kárpát-medence elszakított területein megmaradt magyarság és az Európai Unió más részein munkavállalás céljából tartózkodó nemzettársaink különböző élethelyzeteit" - olvasható a közleményben.
    Úgy vélik, sorsdöntő kérdés, hogy milyen irányba dől el az Európát sújtó bevándorlási válság. Ezért érthetetlen - állítják -, hogy "a kontinens jövőjét veszélyeztető, egyértelműen külső erők által szervezett és főként gazdasági menekültekből álló migránsáradat gondjaira folyamatos álérzékenységet mutató magyar baloldal hogyan tud ismét a legdurvább módon szembemenni a magyar nemzet és Európa legelemibb érdekeivel és az egész magyar társadalom egészséges életösztöneivel, azzal, hogy hol nyíltan, hol burkoltan a magyar nemzet szabad véleménynyilvánítását jelentő októberi népszavazás ellen kampányol".
    Felszólították a magyar ellenzéki erőket, hogy ne ártsanak tovább ebben a mindenki számára sorsdöntő kérdésben. "Közel száz évvel Trianon után eljött az ideje, hogy a magyar baloldal is tudomásul vegye, a magyar nemzet egy és oszthatatlan, és büntetlenül senki nem verhet éket magyar és magyar közé" - olvasható a közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó