Gedeon napja van. | 2024.03.28

Paul McCartney aláírt a Capitol Recordshoz és új albumon dolgozik

2016-08-18 11:14:01

 Az egész világra kiterjedő lemezszerződést írt alá Paul McCartney és az amerikai Capitol Records. A hírt a cég elnöke, Steve Barnett jelentette be szerdán Los Angelesben. Az ex-Beatle már dolgozik új stúdióalbumán.

    A szerződés kiterjed McCartney teljes Beatles utáni munkásságára, kezdve 1970-ben megjelent első szólóalbumától a Wings együttessel alkotott anyagokon át a számos szólóban, illetve projektekben készített lemezek kiadására - olvasható a világhírű brit zenész hírlevelében.
    "Rendkívül izgalmas dolog ez számomra, hiszen a Capitol nem csak az első amerikai kiadóm volt a Beatles idején, de a legelső lemezt, amelyet életemben vásároltam, Gene Vincent Be-Bop-A-Luláját szintén a Capitol jelentette meg" - hangsúlyozta.
    A 74 éves Paul McCartney immár csaknem hat évtizedes pályafutása során több mint 500 millió lemezt adott el világszerte. Nagy-Britanniában ő minden idők legsikeresebb albumkészítője, 1997-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, Amerikában eddig 21-szer kapott Grammy-díjat és kétszer is beiktatták a Rock And Roll Halhatatlanjainak Csarnokába.
    A hírlevél beszámol arról, hogy McCartney már dolgozik új stúdióalbumán, miközben folytatódik korábbi lemezeinek újrakiadási sorozata is a Capitol és a Universal Music közös gondozásában. 
    A művész katalógusa eddig a Concord kiadóhoz tartozott, itt jött ki az elmúlt években Grammy-díjjal jutalmazott Band On The Run (Legjobb történelmi album, 2012), Kisses On The Bottom (Legjobb hagyományos pop vokál album, 2013), illetve a Wings Over America (Legjobb dobozkiadás, különleges limitált kiadású megjelenés, 2014).
     "Paul hozzájárulása kultúránkhoz felülmúlhatatlan, művészként és előadóként emberek millióira gyakorol folyamatos hatást. Végtelenül boldogok vagyunk, hogy az elkövetkező években is folytatja új zenék írását, és a Capitol segíteni tud ennek bemutatásában" - fogalmazott Steve Barnett, a Capitol elnöke az aláírás kapcsán.