Gedeon napja van. | 2024.03.28

Divatbemutató és őrületes koncertek a 4. Kolorfesztiválon

2016-08-18 06:38:16

A budapesti Koczor Laura végzett az első helyen az idei Ökodizájn pályázaton, az ő ruháját viselte Muri Enikő a 4. Kolorfesztivál 17. napján a Csónakázó-tónál megrendezett divatbemutatón.

A környezettudatosság jegyében telt a 4. Kolorfesztivál 17. napja. Délután az Ökoszigeten a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai és a Folt Hátán-Folt Klub hívta fel a legkisebbek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára. A programon hulladékpapírból fontak kosarat, de öko-szatyrot, szobrot, művészeti alkotásokat és utcabútorokat is készítettek ugyancsak hulladékból.

Ezt követően este a Kolorfesztiválokon már elmaradhatatlan Ökodizájn bemutató következett. Mint ismeretes idén, a 4. Kolorfesztiválon az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után a gumi volt az alapanyag. A beérkezett alkotások közül a zsűri a legjobb tízet pénzjutalommal díjazta, ezek voltak láthatók az extrém divatbemutatón.

Az idei Ökodizájn-pályázaton a harmadik helyen Barnóczki Margit, a másodikon Polgári Karolina végzett. A zsűri tetszését ebben az esztendőben a Koczor Laura által tervezett, makramé-technikával készített ruhaköltemény nyerte el, ezt viselte a bemutatón Muri Enikő.

A fővárosban élő, és divattervezőnek tanuló Koczor Laura érdeklődésünkre elmondta, a pályázatot édesanyja találta meg az interneten böngészés közben. Azt követően, hogy jelentkezett, felgyorsultak az események, hiszen mindössze öt napja volt a beadási határidőig.
Az ifjú tehetség köszönetet mondott a Kolorfesztivál szervezőinek, valamint kiemelte, egészen biztosan pályázik majd jövőre is.

A bemutatót követően Muri Enikő, majd pedig az ózdi hős Majka Curtissel együtt szórakoztatta a fesztiválozókat a nagyszínpadon.