Csongor napja van. | 2024.04.16

Ismét „Házhoz megyünk!”

2016-08-17 09:06:57
A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében folytatja országos kampánysorozatát „Házhoz megyünk!” címmel, amely program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elindul szeptemberben.

A program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. Az elmúlt évben és ez év első felében három, megyénkben lévő városban (Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon) indult nagy sikerrel a program. A rendőrök szeptember első három hetében Szerencsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen is információs pontokat állítanak fel.

A továbbiakban ezen településeken minden hónapban egy-egy hét utolsó két munkanapján látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését. Ezen túlmenően a Bike-safe program keretében lehetőség nyílik arra is, hogy kerékpárunkat egy a rendőrség számára is hozzáférhető biztonságos adatbázisban díjmentesen regisztráljuk.

A rendezvénysorozatot 2016. decemberében egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen egy előválogató után olyan csapatok vehetnek részt, amelyekben 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő és 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek szerepel.