Emma napja van. | 2024.04.19

Rio 2016 - A birkózó szövetség jelzi aggályait a Lőrinczet sújtó bíráskodás miatt

2016-08-16 16:55:00

 A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a Magyar Olimpia Bizottsággal (MOB) egyeztetve jelzi aggályait a nemzetközi szövetség (UWW) vezetésének és megvizsgálja az esetleges jogorvoslati lehetőséget a Lőrincz Viktort sújtó bíráskodás miatt.

    "A bronzéremért vívott mérkőzés a versenyzők részéről szabályos, kemény küzdelem volt. Viktor kiválóan, kezdeményező szellemben és okosan birkózott, mindent megtett a bronzérem elnyeréséért. Ugyanakkor a mérkőzésvezetők sajátos döntései miatt vitatható végeredmény született" - olvasható a magyar szövetség keddi közleményében a kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjának hétfői küzdelmeivel kapcsolatban.
    Az UWW hatályos szabályzata szerint óvás nem létezik, a szőnyegen kihirdetett eredmény semmiféle módon nem változtatható meg.
    "Ennek ellenére a Magyar Birkózó Szövetség a MOB-bal egyeztetve jelzi aggályait az UWW vezetése felé, és megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét. Az MBSZ teljes mellszélességgel kiáll Lőrincz Viktor mellett, akit a hazai birkózótársadalom az olimpia hőseként, s egyben érmeseként tisztel" - szögezi le az MBSZ.
    Lőrincz 3-2-re vezetett a német Denis Kudla ellen, amikor fél perccel a meccs vége előtt a bíró - érthetetlen okból - megintette a magyar versenyzőt 3-3-ra alakítva az állást, s mivel így az ellenfél szerezte az utolsó pontot, ő nyerte a helyosztót, Lőrincz pedig ötödik lett.