Emma napja van. | 2024.04.19

Tíz filmre ült be legalább százezer néző a magyar mozikba 2016 második negyedévében

2016-08-16 13:40:00

 

Tíz filmre ült be legalább százezer néző a magyar mozikba 2016 második negyedévében, a legtöbben az Amerika kapitány: Polgárháború című amerikai akciófilmre voltak kíváncsiak. Az összlátogatószám azonban bő egymillióval kevesebb volt, mint az év első három hideg hónapjában. 

 

    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (MNHH) kommunikációs igazgatóságának keddi közleménye szerint a második negyedévben 622 mozifilm került forgalomba, ezek közül az Amerika kapitány: Polgárháború című amerikai akciófilmre váltott jegyet a legtöbb, mintegy 280 ezer néző. 
    A nézőszám alapján az első 24 helyen amerikai filmek állnak, a 25. a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom című francia vígjáték, a 26. pedig a Till Atilla rendezte Tiszta szívvel. Az év második negyedévének második és harmadik leglátogatottabb magyar filmje az Oscar-díjas Saul fia és a Hurok című időutazós thriller volt. 
    Három amerikai film, az Amerika kapitány: Polgárháború, a Warcraft - A kezdetek, és A dzsungel könyve szerepel kétszázezer főnél nagyobb látogatottsággal, további hét produkció, a Szemfényvesztők 2., az Angry Birds - A film, az Anyák napja, a Démonok között 2., A Főnök, a Szenilla nyomában és a Rossz szomszédság 2. pedig százezren felüli nézőt vonzott.
     A második negyedévben 2,8 millió néző váltott jegyet mintegy 124 ezer előadásra 3,9 milliárd forint értékben. Ez az első negyedévhez képest bő egymillióval kevesebb látogatót és közel másfél milliárd forinttal kevesebb bruttó jegybevételt jelent az MNHH Nemzeti Filmirodájának összesítése szerint.
    Magyarországon jelenleg 160 filmszínház közel 400 termét vehetik igénybe a nézők. A bruttó jegybevétel 60,5 százaléka multiplex, 35,2 százaléka többtermes mozikból származik, az egytermes mozik csupán 4,3 százalékot kasszíroznak - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó