Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szilveszterkor elkövetett nemi erőszakkal gyanúsítanak kilenc irakit Ausztriában

2016-08-15 16:01:23

 

Elfogtak a hétvégén Bécsben kilenc iraki gyanúsítottat, akiknek valószínűleg közük lehet ahhoz, hogy szilveszter éjszakáján megerőszakoltak egy nőt az osztrák fővárosban - közölte az osztrák rendőrség hétfőn.

 

    A 28 éves német nő Alsó-Szászországból érkezett Bécsbe. Szilveszter éjszakáján a belvárosban található Schwedenplatz elnevezésű téren ünnepelte az újévet. 
    A 21 és 47 év közötti férfiak valószínűleg kihasználták, hogy az áldozat ittas volt. Továbbá a gyanú szerint bódító anyagot is tettek az italába. A rendőrség közlése szerint a nő másnap meztelenül ébredt egy számára idegen lakásban, ahol a feltételezett elkövetők közül ketten éltek.
    Január elsején, miután a nő magához tért, azonnal a rendőrségre ment, hogy feljelentést tegyen. A rendőrség feltételezése szerint az áldozat hajnali kettőtől reggel hat óráig tartózkodhatott a lakásban. Az eddigi vizsgálatok alapján megállapítható, hogy csoportos nemi erőszak történt. 
    A rendőrségi szóvivő közlése szerint a nő csak "rosszul" és "nagyvonalakban" emlékezett az éjszaka történtekre, ezért a nyomozás nehéz és hosszan tartó volt.
    A hivatalos közlés szerint DNS-minták, tanúvallomások és térfigyelő kamerák felvételei alapján bukkantak a feltételezett elkövetők nyomára. A férfiakat Bécsben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában fogták el. A gyanúsítottak között menedékkérők és menekültek is voltak. 
    Az elkövetőkre 1 és 10 év közötti börtönbüntetést szabhatnak ki, súlyos esetben akár öttől tizenöt évig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.