Csongor napja van. | 2024.04.16

A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől

2016-08-15 13:41:01

A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől; a plakettet és az elismerő oklevelet Peller Mariann és Harsányi Levente, a Talpra Magyar műsorvezetői hétfő reggel vették át élő adásban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel. 

    Közleményükben azt írták: a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom május 8-án ünnepelte világnapját. Ebből az alkalomból a Magyar Vöröskereszt minden évben elismeréseket ad át azoknak az önkénteseknek, támogatóknak és vöröskeresztes munkatársaknak, akik segítik a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét. 
    A Petőfi Rádió 2014 óta támogatja a Magyar Vöröskereszt véradásszervezési tevékenységének kommunikációját. Az együttműködés kezdetekor az Országos Felsőoktatási Véradóverseny médiapartnereként hozzájárult a felsőoktatásban tanulók hatékony megszólításához. A múlt évben a véradóverseny mellett a Vöröskereszt nyári véradókampányát segítette a Petőfi megjelenési felületein. A 2015-ös nyári véradókampány során a rádió műsorvezetői is véradóként csatlakoztak a programhoz, ezzel is hirdetve a médium elköteleződését a véradás ügye mellett.
    Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője elmondta, hogy nagy megtiszteltetést jelent egy ilyen nemes, minden ember számára fontos cél mellé állni, így egyértelműen kiemelt szerepet tölt be ez az együttműködés a továbbiakban is a Vöröskereszt és a Petőfi rádió között - tartalmazza az MTVA közleménye.