Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rock és opera a tizenkettedik napon

2016-08-13 10:54:40

A rockzenéé és a rockereké volt a főszerep a IV. Kolorfesztiválon augusztus 12-én, a Csónakázó-tónál, míg a Szent-Család Templomban Rost Andrea áriaestjét élvezhették a kultúrakedvelők.


Este hatkor a Revival koncertjével kezdődtek a színpadi programok. A tehetséges fiatal zenészekből álló rock együttes arról híres, hogy nem játszik feldolgozásokat, a fiúk kizárólag saját szerzeményekkel hódítják meg a közönséget. Nem volt ez másként barcikán sem, az ígéretes jövő előtt álló banda koncertjére sokan kíváncsiak voltak.
Ezt követően a magyar rockzene két állócsillaga érkezett a IV. Kolorfesztiválra. Este nyolctól a Depresszió zenélt. Az öttagú rock formáció évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. A banda pályafutása során már több mint hétszáz őrületes koncertet adott, így történt ez Kazincbarcikán is a Csónakázó-tónál.
Ezt az őrületet fokozta a „Három rohadék Rockcsempész” vagyis a Tankcsapda késő esti koncertje. A 25 éves kultikus formáció ígéretéhez híven hatalmas bulival örvendeztette meg a rockzene szerelmeseit. A buli során Lukács Laciék előadták legújabb slágereiket jubileumi albumukról, vagyis a „Három Rohadék Rockcsempész – A huszonötödik év” címűről, de megszólaltak legismertebb dalaik, legnagyobb slágereik is.
A IV. Kolorfesztivál rock-éjszakáján több ezren tomboltak a Csónakázó-tónál.
Ezen az estén azok sem maradtak program nélkül, akik nem kedvelik a rockot, ők egy bensőséges áriaesten vehettek részt a Szent-Család Templomban. A meghitt környezetben Rost Andrea világhírű operaénekesnő kápráztatta el dalaival az érdeklődőket Harazdy Miklós zongoraművész közreműködésével. A világhírű szoprán több mint huszonöt éve van a pályán, ez idő alatt bejárta az egész világot. A művésznő ismert operákból adott elő részleteket, egy-egy dal között pedig személyes élményeit is megosztotta a résztvevőkkel. Az áriaestre több százan voltak kíváncsiak.