Tivadar napja van. | 2024.04.20

Augusztus 20. - Több rendőr lesz az utcákon az ünnep alatt

2016-08-13 11:13:00

 

A szokásosnál több rendőr lesz az utcákon az augusztus 20-ai ünnep alatt - mondta az állami ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

 

    Kádár Pál dandártábornok szerint az ünnep alatt arra is készülni kell, hogy a látogatókat a rendőrök szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik, de a biztonsági személyzet is figyelni fogja a tömeget, és ha gyanús körülményt észlelnek a rendőrséghez fordulnak.
    A budai Várba külön vezetési pontot telepítenek az augusztus 20-ai tűzijáték biztosítására - mondta Kádár Pál szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
    Az operatív törzs - amelyben a Honvédelmi Minisztérium (HM), az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ és a tűzijátékot lebonyolító cég is közreműködik - augusztus 20-án reggel 7 órakor kezdi meg munkáját a HM-ben. Folyamatosan figyelemmel kísérik, értékelik az eseményeket, kapcsolatot tartanak valamennyi rendezvényhelyszínnel, és szükség esetén dönthetnek a rendezvények átütemezéséről, de akár törléséről is.