Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nyolc Balaton parti település frekventált részeit kapcsolta 4G+ hálózatába a Telekom

2016-08-12 14:20:00

 

Nyolc Balaton parti település frekventált részeit kapcsolta 4G+ hálózatába a Magyar Telekom - közölte a szolgáltató pénteken az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint a fejlesztésben érintett települések Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszabadi, Fonyód, Gyenesdiás, Keszthely és Siófok. A 4G+ technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.
    A fejlesztést elsősorban az okoseszközök terjedése és a megnövekedett videofogyasztás miatti adatigénnyel és a nyaralóhelyek kapacitásigényével indokolta a cég.
    A másodpercenként 300 megabites elméleti letöltési sebességre képes 4G+ (LTE-Advanced) szolgáltatást 2015 decemberében, az országban elsőként Nyíregyházán kapcsolta be a cég, azóta pedig újabb 14 kelet-magyarországi városban, így például Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban, Szegeden és Szolnokon. A tervek szerint a Telekom év végéig több száz újabb bázisállomáson kapcsolja be a 4G+ (LTE-Advanced) nagysebességű szélessávú mobilinternet technológiát.