Andrea napja van. | 2024.04.18

Nyári dallamok, eső, Ráadás- Kazincbarcika

2016-08-12 06:55:24

A Kelemen Kabátban és a Paddy And The Rats a Csónakázó-tónál, Bródy János az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében adott koncertet augusztus 11-én a IV. Kolorfesztiválon.

Másodjára lépett fel a Kolorcityben a Kelemen Kabátban együttes este hét órától a Csónakázó-tó nagyszínpadán. A zenekar 2013-ban debütált a "Zajlik A Világ" című kislemezükkel, majd a "Maradjatok Gyerekek" című nagylemezzel sikert-sikerre halmoztak. A tavalyi évben a „Szívdöglesztő” albumukkal pedig beírták magukat a hazai fesztiválok fellépői közé. Így történ, hogy immár visszatérő fellépői a Kolorfesztiválnak, ahol a nyári dallamokkal óriási hangulatot teremtett Horváth Boldi és csapata.

Őket követte a Paddy And The Rats, akik nyolc évvel ezelőtt Miskolcról indultak. A banda mára nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is igen ismert és elismert. Ez idő alatt négy albumuk is megjelent, melyekben az ír és a kelta népzene motívumait ötvözik a punk rockkal, valamint az orosz, a cigány és a polka elemekkel. A jelmezes formáció koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak és idén is elérték céljukat; mintegy két órára kocsmát varázsoltak a világból.

Ezen a napon a Kossuth- és Liszt-díjas, a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett zenész, Bródy János előadását hallhatták az érdeklődők az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Az előadó legutóbbi „Az Illés szekerén” című albuma olyan nagy sikert aratott, hogy az idén hetven éves művész úgy gondolta, még egyszer stúdióba vonul, így készült el a „Ráadás”, amivel országos turnéra indult. Az est során Bródy János azonban nemcsak egyedül állt a színpadon, zenekara mellett egy dal erejéig színpadra szólította a kazincbarcikai születésű Aleva Zsófiát, akivel együtt énekelte el a „Szabadnak születtél” című számát. A két órás koncertet óriási tapssal jutalmazta a nagyérdemű.