Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rio 2016 - Harmadszor is döntetlent játszott a Benedek-csapat

2016-08-10 15:14:23

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén is döntetlent játszott a riói olimpián, így továbbra is nyeretlen: Benedek Tibor együttese szerdán a világbajnoki bronzérmes görögök ellen végzett 8-8-ra.

 

    A magyar csapat - amely a nyitókörben a világ- és Európa-bajnok szerbek, majd a folytatásban az ausztrálok ellen is döntetlent ért el - két nap múlva a japánokkal játszik, majd vasárnap a házigazda brazilok ellen ugrik vízbe. 
    A csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.

    Férfi vízilabdatorna, 3. forduló:
     A csoport:
Magyarország-Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)
--------------------------------------------------
Maria Lenk Uszoda, 300 néző, v.: Peris (horvát), Koganov (azeri)
    gólszerzők: Hárai 3, Zalánki, Erdélyi, Hosnyánszky, Varga Dá., Vámos 1-1, illetve Vlahopulosz 3, Gunasz, Geniduniasz 2-2, Murikisz 1
    emberelőnyök: 12/9

    Magyarország:
    -------------
Nagy - Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G. - cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

    Görögország:
    ------------
Flegkasz - Milonakisz, Fontullisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz - cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz 

    Szakadó eső, és a műugrókéhoz hasonlóan bezöldült víz fogadta a csapatokat a Maria Lenk Uszodában. A rendkívül küzdelmes és kemény első negyedben az utolsó percig mindössze két gól esett, Angelosz Vlahopulosz korai találatára Zalánki Gergő válaszolt, mindketten emberelőnyből voltak eredményesek. A játékrész végül magyar előnnyel zárult, köszönhetően Hárai Balázs távoli góljának.    
    A második felvonás elején a görögök kettős emberelőnyből egyenlítettek, de a túloldalon Erdélyi Balázsnak a szimpla fór is elegendő volt a gólszerzéshez (3-2). A következő percekben támadásban kissé megakadt a magyar együttes, de hátul főként a jó védekezésnek és Nagy Viktornak köszönhetően nem volt probléma, még emberhátrányban sem.
    A harmadik negyed egy kihagyott magyar emberelőnnyel, majd a görög megúszásból szerzett góllal indult. A görögök Vlahopulosz távoli bombájával megszerezték a vezetést, majd egy ötméteresből a mérkőzésen során először elhúztak kettővel (3-5). A magyar gólcsendet az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbertnek sikerült megtörnie, de a görögök centerből azonnal visszaállították a különbséget. A következő támadásból újból felzárkózott a magyar csapat, Hárai értékesített pillanatok alatt egy emberelőnyt.
    A zárófelvonást Varga Dániel hatalmas, blokkoló kéz mellől elengedett gólja vezette fel (6-6), majd Hárai harmadik találatával már újra a magyar csapat vezetett. A görögök egy elképesztően szerencsés góllal egyenlítettek, a jobb oldali kapufáról kifele vágódó labda pont Nagy tarkóját találta el, így innen a hálóba pattant vissza. A másik oldalon Vámos Mártonnak is volt némi szerencséje, hiszen a görög kapus a kapáslövését már csak a kapufáról befelé tudta ütni (8-7). Másfél perccel a vége előtt a görögök emberelőny formájában kaptak egyenlítési lehetőséget, de a labda fölészállt. Az ellentámadásban a magyarok amennyit csak lehet, "lefaragtak az órából", a görögöknek ezzel együtt 37 másodpercük maradt a pontmentésre, s öt másodperccel a vége előtt Vlahopulosz távolról egyenlített is (8-8).

    korábban a csoport másik mérkőzésén:
Ausztrália-Japán 8-6 (1-2, 2-1, 3-2, 2-1)
    később: 
Brazília-Szerbia csütörtök 0.30 (19.30)