Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hajléktalant bántalmazó férfiak ellen emeltek vádat

2016-08-10 07:09:02

 

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség két férfi ellen, aki decemberben bántalmazott egy hajléktalan férfit Kapuváron - tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t.

 

    Takács Péter közleménye szerint a 25 éves és a 37 éves férfi egy használaton kívüli tekepálya öltözőjében rontottak rá az ott alvó két hajléktalanra. A fiatalabb felrántotta az ágyról a sértettet, és szó nélkül bántalmazni kezdte, ebbe társa is bekapcsolódott. 
    A hajléktalan férfit ököllel ütötték a testén, falnak lökték, majd miután a földre került, rugdosták és ráborították az ágyat. 
    A másik hajléktalan férfi előbb szólt a vádlottaknak, hogy fejezzék be a bántalmazást, de mivel folytatták, egy közeli üzem biztonsági őrétől kért segítséget. 
    A sértett arc- és szemsérüléseket szenvedett, valamint elmozdulással járó bordatörést, amelyhez kisfokú mellűri vérzés is társult. A közlemény szerint elmozdulással járó bordatörés esetén jelentős mellűri vérzéssel is számolni lehet, az ilyen sérülés pedig életveszélyesnek minősül.