Andrea napja van. | 2024.04.18

Vádat emeltek egy tűzoltóautónak ütköző nő ellen

2016-08-09 08:23:17

 

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy nő ellen, aki előzés közben nem vett észre két, vele szemben megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautót és nekikütközött a 4-es úton 2014 decemberében - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

 

    Szabó Ferenc hozzátette: a balesetben heten, köztük hat tűzoltó sérült meg. 
    Felidézte: aznap délelőtt a monorierdői asszony az autójával Budapest felé tartott. Derült idő volt, a járművek hibátlan, száraz úttesten, közepes forgalomban közlekedtek. A vádlottal szemben megkülönböztető fény- és hangjelzéssel egymás mögött haladt két tűzoltójármű. Az elsőben hat, a mögötte haladóban két tűzoltó utazott. 
    A nő előtt haladó személyautó vezetője a szirénázó tűzoltójárművek láttán lassított és lehúzódott. A vádlott azonban a tűzoltóautók megkülönböztető jelzése és a záróvonal ellenére megelőzte az előtte lehúzódó gépkocsit. 
    Az asszony előzés közben az elöl haladó tűzoltójárműnek ütközött. Ennek következtében az irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak csapódott, felborult, majd az út menti ház kertjébe zuhant, közben egy személyautóhoz és a másik tűzoltóautóhoz csapódott. Ez a másik tűzoltóautó is felborult, majd a szalagkorláton fennakadva megállt, miközben két személygépkocsinak ütközött.
    A két tűzoltójárművet és négy személyautót érintő balesetben hét ember, köztük hat tűzoltó sérült meg, ketten súlyosan.