Emma napja van. | 2024.04.19

Cseh és Kenderesi is döntős 200 méter pillangón

2016-08-09 06:18:50

 

Cseh László és Kenderesi Tamás is fináléba jutott a 200 méter pillangó hétfői elődöntőjéből a riói olimpián.

 

    A szám világbajnokaként a 30 éves Cseh 1:55.18 perces idővel megnyerte a futamát, pedig ez a teljesítménye négy századdal lassabb volt, mint amit az előfutamban úszott. Így is harmadikként került a legjobb nyolc közé.
    "Először is gratulálok Hosszú Katinkának az aranyérméhez, fantasztikusan úszott ma is. Az én úszásom lehetett volna jobb, azt hittem, jobb idő lesz. Megnyertem a futamot, döntőben vagyok, de ez ott nagyon kevés lesz, szóval bele kell adnom mindent. Ráadásul Tamás fantasztikus időt úszott, majdnem egy másodperccel megjavította a legjobbját, azaz eggyel nőtt a riválisok száma. Most már csak nekem kell dinamikusabban úsznom. Remélem, ez menni fog" - értékelt Cseh.
    Nála gyorsabb csak a 19 éves Kenderesi és a 19 aranyával minden idők legeredményesebb olimpikonja, az amerikai Michael Phelps volt. Ők a másik futamban vívtak nagy harcot, amelyben a pécsi úszó fantasztikus hajrával bizonyult gyorsabbnak, 1:53.96 perces idejével 77 századot faragott az előfutamban elért egyéni csúcsán.
    "Nagyon örülök neki, hogy nem az történt, mint a londoni Eb-n, amelyen a második futamot nem bírtam. Láttam most, hogy Laciék nem úsznak nagy időket, azt gondoltam, ez idézőjelben könnyű lesz. Nem éreztem, hogy ilyen jó idő lesz. Nem tartottam magam a legerősebbnek, ráadásul szerintem a többiek jobban osztották be az erejüket. Ha most győztest kéne mondanom, az Laci lenne. Mondta, hogy neki a világcsúcs a célja, szerintem meg is tudja csinálni. Most két olyan okos úszást csinált, amiből lehet világcsúcs" - mondta Kenderesi.
    A finálét - Cseh és Kenderesi részvételével - magyar idő szerint szerda hajnali 3.28-kor rendezik.