Tivadar napja van. | 2024.04.20

 Több mint 50 találkozó vár a Budapest 2024 sportigazgatójára

2016-08-06 10:38:00

Több mint ötven találkozón vesz részt nemzetközi sportszövetségek vezetőivel a riói olimpia idején Mizsér Attila, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. sportigazgatója.

    "Összeszámoltam, 16 nap alatt 49 esemény szerepel a naptáramban, meg még közben be fog jönni egypár" - mondta az MTI-nek a riói Magyar Ház pénteki megnyitóján. Hozzátette: nyolc akkreditációt kaptak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) a rendezésre pályázó városok segítésére létrehozott megfigyelői program keretében, és mindenki a saját területén gyűjti a tapasztalatokat.   
    "Ha itt Rióban sikerül bejutni a színfalak mögé mindenhol, akkor ott el kell lesni, hogy mi a jó, s ha lehet, azt tovább kell fejlesztetni. Egy iszonyúan gazdag tapasztalathalmaz gyűlik majd össze és mindenkit a saját területén rengeteg impulzus ér, amit haza kell vinni. Ha elmész, tanulsz és figyelsz, és összeveted azzal, amid van, akkor megtudod, min lehet még javítani. De az is jó visszajelzés, ha valamiről kiderül, hogy te jobban tudod, jobban készítetted elő, mint mások" - tette hozzá.
    Mizsér Attila elmondta azt is, hogy az őszre meghívták Magyarországra a nemzetközi sportszövetségeket. 
    "Az elsődleges az lesz, hogy megmutatjuk nekik a leendő helyszíneket, meg beszélünk nekik a pályázat szellemiségéről, hogy miről is szól, amit mi csinálunk" - mondta. Úgy vélekedett, hogy a látogatásokat ki lehet használni arra is, hogy a vendégek sportvezetőkkel, kormánytagokkal találkozzanak.
    Jelezte, lesz olyan küldöttség, amely csak egy napra érkezik, de olyan is, amelyik kettőt-hármat Magyarországon tölt majd. A szövetségeket külön-külön látják vendégül.
    "Teljes figyelmet kell szentelni nekik. Azt kell, hogy érezzék, nekik akarjuk megmutatni, mire készülünk" - hangsúlyozta.
    Az őszi, hazai találkozókat követően novemberben lesz Dohában a nemzeti olimpiai bizottságok szervezetének, az ANOC-nak a közgyűlése, amelyen - következő nagy feladatként - prezentációt tart majd Budapest a további három kandidáló várossal együtt. 
    A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Párizs, Los Angeles és Róma verseng. A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.