Andrea napja van. | 2024.04.18

Embercsempész-szervezetet számoltak fel Nápoly térségében

2016-08-05 10:48:00

 

Őrizetbe vettek pénteken Nápoly térségében nyolc embert, aki az olasz hatóságok szerint észak-afrikai illegális bevándorlókat juttatott hamis dokumentumokkal olaszországi tartózkodási engedélyhez.

 

    A nápolyi ügyészség embercsempész-bandának nevezte a Nápoly és a közeli Caserta környékén működő szervezetet, amelynek élén egy tunéziai férfi állt. Vele szemben terrorizmus gyanújával is vizsgálat indult, mert az internetes közösségi oldalakon a franciaországi merényleteket éltette. 
    A szervezet az észak-afrikai Magreb térségből érkező illegális bevándorlóknak hamis dokumentumokat, valamint fiktív munkaszerződéseket és fizetési kimutatásokat adott el, amelyekkel az illetők olaszországi tartózkodási engedélyt kérelmezhettek. A munkaszerződéseket a Nápoly környéki textilipari üzemektől szerezték be. 
    A hatósági akció a Harage nevet kapta, amely Magreb térségben illegális bevándorlót jelent. Giuseppe Governale tábornok, az olasz csendőrség terrorizmusellenes egységének parancsnoka a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak elmondta, hogy a bandát vezető tunéziai férfi egy Caserta közeli mecset imámjának közeli munkatársa volt. A férfi büszkén hirdette az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet támogatását, valamint antiszemita és nyugatellenes nézeteit.     
    Az Il Giorno olasz napilap honlapja közölte annak a 26 éves pakisztáninak a videóját, akit vasárnap vettek őrizetbe Milánó térségében, és terrorizmus gyanúja miatt máris kiutasították. A fiatalember az őt Iszlámábádba szállító repülőgépen rögzítette a felvételt. Tökéletesen beszélve olaszul tagadja a vádakat. Az olasz hatóságok szerint azonban a közösségi oldalakon írt bejegyzései is bizonyítják, hogy valamely iszlám terrorista szervezethez akart csatlakozni, és merényletre készült a bergamói Orio al Serio repülőtéren.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány