Gedeon napja van. | 2024.03.28

Korrigálta árazási gyakorlatát a Pick

2016-08-02 13:03:57

 

A Pick Szeged Zrt. módosította a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kifogásolt árkialakítási gyakorlatot, korrigálta a működési hibákat - közölte a társaság az MTI-vel.

 

    A GVH kedden arról számolt be, hogy jogsértő árazási gyakorlat miatt 44 millió forint bírságot szabott ki a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt-re, a cég által 2009 januárja és 2014 decembere között alkalmazott árazás miatt.
    A Pick Szeged Zrt. úgy reagált: a GVH által kiszabott figyelmeztető jellegű bírságot a vállalat tudomásul veszi, az alkalmazott gyakorlatának módosításával pedig mindent megtett annak érdekében, hogy az tökéletesen megfeleljen a vonatkozó versenyjogi szabályoknak.
    A társaság lezártnak tekinti az ügyet és a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei maximálisan kielégítsék a fogyasztói igényeket - írták.
    A zrt. megjegyezte, hogy a vizsgálat folyamán végig együttműködött a GVH-val, amely ugyan elmarasztalta a vállalatot a kérdéses időszakban alkalmazott árkialakítási gyakorlatáért, de piaci hatást nem állapított meg.