Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fezen - Negyvenezer látogatót várnak a szervezők

2016-08-02 11:16:17

 

A jegyelővételi adatok alapján negyvenezres látogatószámmal, vagyis naponta tízezer fesztiválozóval számolnak a szerdán kezdődő Fezen (Fehérvári Zenei Napok) szervezői.

 

    Kovács Antal főszervező a programot felvezető keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy minden idők leglátogatottabb Fezenje lehet az idei jubileumi, 20. rendezvény. Megjegyezte, hogy a korábbiaknál jóval több diák vásárolt jegyet vagy bérletet a fesztiválra.
    A kapunyitás szerdán 10 órakor lesz - mondta Kovács Antal, hozzátéve, hogy mintegy negyven vendéglátó egység lesz a helyszínen, de borutca és civil utca is színesíti a gasztro- és programkínálatot.
    Mészáros Attila alpolgármester az augusztusi, székesfehérvári kulturális programok kiváló nyitányaként jellemezte a Fezent, amely lehetőséget biztosít a bemutatkozásra fehérvári fiatal, tehetséges zenekaroknak, de akár befutottaknak is, mint a Blahalouisiana.
    A szervezők korábbi tájékoztatása szerint idén az egykori MÁV-pályán létrehozott amerikaifutball-pálya és a mellette lévő füves futballpálya ad helyet a kempingnek, miközben a két nagyszínpad (egy rock- és egy popszínpad) a kemping korábbi helyére került. Emellett egy nagysátorban, illetve a Fezen Klub két termében is várják a zenekedvelőket.
    Az idei fesztivál fellépői között lesz a Faithless, Yngwie J. Malmsteen, az Infected Mushroom, a Milky Chance, Maxi Jazz, a The E-Type Boyz, a Dio Disciples, a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx, a Nouvelle Vague, a Guano Apes, a Subways, valamint a 69 Eyes. A mintegy száz hazai zenekar között ott lesz a Tankcsapda, a Lord, a P. Box, a Road, az Omen és a Depresszió.