Auguszta napja van. | 2024.03.29

Távozik a Vodafone Magyarország vezérigazgatója

2016-07-28 16:15:00

 

Öt év után távozik a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Diego Massidda, akinek a pozícióját szeptember elsejétől a mobilszolgáltató jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Alexandre Froment-Curtil tölti be - jelentette be a Vodafone Magyarország csütörtökön.

 

    Diego Massidda 2011 október elseje óta volt a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, az utóbbi öt évet  sikeresnek értékelte. A közlemény alapján elmondása szerint a vállalat jelentős fejlődésen ment keresztül, a lakossági és vállalati piacon is számos innovációt honosított meg Magyarországon és újra nyereségessé vált, illetve minden szegmensben jelentősen nőtt a piaci részesedése. Diego Massidda szeptember elsejétől a Vodafone Csoporton belül a partner piacok vezérigazgatójaként Nagy-Britanniában dolgozik majd.
    Alexandre Froment-Curtil 2012-ben csatlakozott a Vodafone magyarországi leányvállalatához, majd 2013 áprilisában lett a lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes. Irányítása alatt lett széles körben elérhető a magyar mobilpiacon a korlátlan perc és SMS szolgáltatás és a roamingdíjak nélküli barangolás - áll a közleményben.
    A Vodafone a China Mobile után a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója az előfizetői szám alapján. Öt kontinens 26 országában van jelen és további 56 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 462 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone teljes körű mobil telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hang- és adatkommunikációt. A cég 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon.
    A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Vodafone Magyarország Zrt. 132,3 milliárd forintra növelte árbevételét a 2015. március 31-ig tartó üzleti évben, az egy évvel korábbi 122,6 milliárd forint után. A cég eredménye 1,2 milliárd forint veszteség volt a 2015-ös üzleti évben, az előző üzleti évi 1,7 milliárd forint veszteség után.