Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több mint háromezer-háromszáz hallgatót vettek fel a Széchenyi István Egyetemre

2016-07-27 13:37:26

 

Az idén 3352 hallgatót vettek fel a győri Széchenyi István Egyetemre, csaknem annyit, mint tavaly. A legtöbben a gépész- és a járműmérnök szakra jelentkeztek - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény igazgatásszervezési főigazgatóságának vezetője szerdán az MTI-t.

 

    Kovács Zsolt elmondta, hogy a képzésekre 8230 diák jelentkezett, közülük 4454-en az első helyen jelölték meg az egyetemet. 
    A legnépszerűbbnek a gépész- és a járműmérnök szak bizonyult, ezek a maximális 180 fős évfolyamokkal indulhatnak szeptemberben. Az átlagpontszám a két szakon 338 volt, de a minimális 280 ponttal is be lehetett kerülni a képzésekre. A harmadik legnépszerűbb szak a mérnök informatikus, itt 333 lett az átlagpontszám, de ide is be lehetett kerülni már akár 280 ponttal is.
    A legmagasabb átlagpontszám a gazdálkodás és menedzsment szakon volt (355).  
    A felvett hallgatók kétharmada nappali, egyharmada levelező képzésre jelentkezett. Ugyanilyen arányban oszlik meg az alap- és a mesterképzésre jelentkezők száma is.  
    A főigazgatóság vezetője hozzáfűzte: azok, akiket nem vettek fel, szinte valamennyi képzésre jelentkezhetnek még a pótfelvételi eljárás keretében, a szakok listáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján és a www.felvi.hu oldalon teszik majd közzé.