Gedeon napja van. | 2024.03.28

Obama féltestvére Donald Trumpra szavaz

2016-07-26 06:23:07

 Obama elnök féltestvére a republikánus jelöltre, Donald Trumpra szavaz majd novemberben, mert nem elégedett a testvére teljesítményével - derül ki egy hétfőn megjelent lapinterjúból. 

    Malik Obama a Kenya nyugati vidékén fevő Kogelóból, Obama édesapjának szülőfalujából adott telefoninterjút a Reuters brit hírügynökségnek, s az interjút az amerikai sajtó egy része is közölte.     Az ötvenes éveiben járó, Kenyában élő, de amerikai állampolgárságú férfi a republikánusok elnökjelöltjére, Donald Trumpra adja majd a voksát, elsősorban azért, amit Trump a biztonsági helyzetről, a biztonsági kihívások megoldásáról mond. "Két lábbal jár a földön, a szívéből beszél, nem próbál meg politikailag korrekt lenni, egyenes ember"- jellemezte a republikánus jelöltet a demokrata párti elnök féltestvére. 
    Malik Obama 1985-től élt Washingtonban, különböző cégek alkalmazásában állt, jelenleg önálló pénzügyi tanácsadói vállalkozása van. 
    A férfi kifejtette, hogy muszlim létére is Donald Trumpot támogatja, mert megérti a republikánus elnökjelölt aggodalmait. "Én természetesen muszlim vagyok, de az mégiscsak megengedhetetlen, hogy emberek az iszlám nevében lövöldözzenek és gyilkoljanak" - fogalmazott Malik Obama. 
    Bírálta féltestvére Obamát azért is, mert szerinte a Fehér Házban nem sokat tett sem az amerikaiakért, sem a saját népes családjáért.     Malik Obama egyszer látogatta meg a féltestvérét - akinek az esküvői tanúja is volt - a Fehér Házban. Sajtóhírek szerint a két Obama nincs jó viszonyban egymással, kapcsolatuk még jóval Barack Obama elnökké választása előtt elhidegült.