Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nézőpont: a hatékonyabb kormányzást célozza a kabinetek létrehozása

2016-07-25 07:13:39

 

A hatékonyabb kormányzás megvalósítása a célja a stratégiai és a gazdasági kabinet létrehozásának - jelentette ki a Nézőpont Intézet ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

    Fodor Csaba úgy fogalmazott, az intézkedés feladata a miniszterelnök által meghatározott politikai irányvonal hatékonyabb és pontosabb végrehajtása.
    Úgy vélekedett: sok olyan kérdés van, amit nem feltétlenül kell a kormányülésig eljuttatni, egyes ügyek a kabinetekben dőlhetnek el.
    Fodor Csaba kifejtette: Nyugat-Európában a politikai vezetők, kormányfők feladata az, hogy érzékeljék a közhangulatot és azt beépítsék a kormányzásba, nem feladatuk azonban, hogy  bürokráciával és adminisztrációval foglalkozzanak. Ez utóbbi feladatokat veszik le a kabinetek a kormányfő válláról - tette hozzá.
    Azzal kapcsolatban, hogy a stratégiai kabinet esetében miért Lázár Jánosra, a gazdasági esetében pedig Varga Mihályra esett a választás, azt mondta: ennek az az oka, hogy mindketten igen tapasztalt politikusok. Az átalakítás nem az egyéni érdekek érvényesítéséről szól. Hatékonyan kell együttműködniük - fűzte hozzá Fodor Csaba.