Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fél kilogramm kábítószert foglaltak le egy berceli fesztiválon

2016-07-22 12:12:00

 

Fél kilogramm különböző állagú kábítószert foglaltak le a berceli SUN Fesztiválon egy lakókocsiban. A jármű sofőrje és utasa, egy olasz és egy spanyol nő ellen eljárást indítottak - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

 

    Nágel Tamás elmondta: a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói és a balassagyarmati rendőrök a SUN Fesztivál biztosítása során szerdán ellenőriztek egy lakókocsit. Annak átvizsgálásakor bélyegeket, különböző tablettákat, több gramm - zacskóba, műanyag dobozba és vákuumzáras nejlontasakba csomagolt - kábítószergyanús növényi törmeléket, fehér és zöld színű port, fehér színű kristályos anyagot és kábítószer-fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.    
    Hozzátette, a Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet munkatársai a helyszínen végzett mintavétel és gyorsteszt eredményeként megállapították, hogy a lefoglalt, bruttó 572,8 gramm súlyú anyagok jelentős része kábítószernek minősül, továbbá, hogy a 26 éves olasz nő fogyasztott is kábítószert.
    A rendőrök az olasz nő ellen kábítószer-birtoklás vétség, míg társa, egy 41 éves spanyol nő ellen kábítószer-birtoklás bűntett miatt indítottak eljárást. A spanyol gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását - mondta Nágel Tamás.