Gedeon napja van. | 2024.03.28

Öt kontinens harminc országából érkeznek hallgatók a PTE nyári egyetemére

2016-07-22 05:58:25

 

Öt kontinens harminc országából több mint ötven hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn kezdődő 17. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

 

    A pécsi orvoskar által szervezett rendezvényre idén a legtöbben Lengyelországból érkeznek, de várnak még magyarul tanulni kívánó hallgatókat egyebek mellett Angolából, Chiléből és Japánból is - közölte a PTE.
    A választható két- és négyhetes kurzusok tanóráit öt nyelvi szinten, heti negyven tantermi és tantermen kívüli órában, kis - öt-tíz fős - csoportokban tartják. A csoportok három nyelvtanárral tanulnak, így biztosítva a változatos tanulói környezetet és módszertani eszközöket. A tananyagként használt MagyarOK című tankönyvcsalád a természetes kommunikációra helyezi a hangsúlyt - fűzték hozzá.
    A közlemény szerint a kiadvány különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amelyek a tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszik. Jelezték, hogy az idei nyári egyetem idején jelenik meg a tankönyvcsalád harmadik kötete. 
    A résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon és szakkörökön felfedezhetik Pécs és környékének látnivalóit is. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.