Emma napja van. | 2024.04.19

Tíz nap múlva startol a Kolorfesztivál Kazincbarcikán

2016-07-22 05:44:31

A három héten át tartó (augusztus 1-20-ig) programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet; újra lesznek utcai akciók és attrakciók; tovább színesednek a házfalak, lépcsők és utcabútorok; új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei, ismerőssé válnak az eddig ismeretlen arcok és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik. Mindezt megfűszerezzük sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a „Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival veszi kezdetét, majd augusztus 4-én szenzációsfesztiválnyitó felvonulás mozgatja meg a várost és a látogatókat.A programok nagy része idén is ingyenesen látogatható, a belépődíjas rendezvényekre márkaphatók jegyek online és nyomtatott formában is. A fesztivál bármelyik programjára jegyetváltók között augusztus 20-án kétszemélyes, egyhetes görögországi nyaralást sorsolunk ki. A fesztivál idei kiemelt partnere a Magyar Speciális Olimpia Szövetség. 

[4_960] 008-kolor.JPGDr. Makkai Orsolya (ügyvezető igazgató)

Barcikai Bormustra már nyolcadik alkalommal

2016 a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Barcikai Bormustra az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Borsodi Régiójának szervezésében, ahol nyolc pincészet mutatkozik be hazánk történelmi borvidékeinek legfinomabb nedűivel. Pálinka, sajtok és kézműves termékek, valamint a Sajóvölgye Népművészeti Egyesület munkái is fellelhetők majd augusztus 19-én és 20-án a város Fő terén. A kazincbarcikai éttermek háromhetes akcióval és Kolor-étlappal készülnek színesíteni a gasztronómiai kínálatot.

[3_960] 006-kolor.JPGKovács Lázár teker Kazincbarcikán

A korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül a város. Az óriás kötött sál, a suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének horgolását követően a „Tekerj bele Te is” akcióban egy közel 1500 kg-os, megközelítőleg 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv, melybe a városlakók és a fesztivál vendégei is meghívást kapnak.

[6_960] 012-kolor_.jpgKolorfutás három távon

A 2016-os Kolorfutásra már több mint száz nevezés érkezett eddig. A 4. Kolorfesztivál kiemelt partnere, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak a fesztiválnyitó felvonuláson, hanem az augusztus 7-i Kolorfutáson is képviselteti magát.A nevezés folyamatos, akár a helyszínen is lehetséges. Idén három távon mérettethetik meg magukat a versenyzők (6-11- 21km), illetve a családi futáson (1 km) kicsik és nagyok közösen futhatják körbe a Csónakázó-tavat. A futásra felkészítő edzések is szerveződtek minden szombat reggel 8 órai kezdettel a Kazincbarcikai Sportközpont 400 méteres futópályáján.A résztvevők befutó éremmel, futópólóval és sok-sok ajándékkal lesznek gazdagabbak. Nevezés: www.odinsport.hu Versenykiírás: kolorfesztival.hu/sport

[1_960] 010-kolor.JPGMuri Enikő (énekesnő/musical színésznő)

Muri Enikő viseli majd a legszínesebb ruhát! - ÖKODIZÁJN

 Idén is meghirdetésre került az Ökodizájn pályázat, melynek benyújtási határideje hamarosan (augusztus 8-án) lejár. Az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után ebben az évben a gumi az alapanyag.A legjobb tíz alkotást a szakmai zsűri pénzjutalommal díjazza, és augusztus 17-én 20.00-tól Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál extrém divatbemutatón mutatják be azokat gyönyörű modell lányok.Az I. helyezett ruhakölteményt Muri Enikő viseli majd, aki a bemutató után elénekel néhány dalt, ezt követően pedig Majka & Curtis live koncert veszi kezdetét.

[2_960] 014-kolor.JPGPartnernek lenni jó

A 2013-ban megismert Kolorcity városmárka és a Kolorfesztivál nem csak Kazincbarcikát, hanem a környék településeit is megpróbálja színesebbé, izgalmasabbá tenni. A majdani Kolorcountry talán nem elvetett ötlet. Az összefogás, a közös tervezés, és a természeti és művészeti értékek összekapcsolása egy rendkívüli módon erős, és áttörhetetlen egységet jelenthet az észak-borsodi településeknek.A Kolorfesztivál ideje alatt képzőművészeti attrakciók és koncertek is lesznek Bánhorvátiban, Dubicsányban, Edelényben, Kurityánban, Sajókazán és Szendrőben is.

[0_960] 003-kolor.jpgDr.Makkai Orsolya és Szitka Péter polgármester

Érték, minőség, színvonal - Előadó-művészet 

A 2016-os év is hazánk legismertebb előadót vonultatja fel. A fesztivál rendkívül vonzó zenei kínálatában olyan különleges produkciók is szerepet kapnak, mint a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János „Piramis évek” formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere Mága Zoltán és sztárvendégeinek (Malek Andrea, Nyáry Károly, Szakcsi-Lakatos Béla) nagykoncertje.További előadók: Rost Andrea, Quimby, Brains, Muzsikás, Myrtill és a Swinguistique, Geszti Péter, Tankcsapda, Depresszió, Halott pénz, Irie Maffia, Majka & Curtis, Kelemen kabátban, Paddy & the Rats, Maszkura és a Tücsökraj, Skorpió, Bródy János, Hernádi Judit, Keresztes Ildikó és még sokan mások.

(fotók: Kulcs Magazin)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó