Auguszta napja van. | 2024.03.29

Reggae Camp jamaicai sztárokkal a hatvani strandon

2016-07-20 16:42:00

 

A jamaicai színtérről Freddie McGregor, Omar Perry és Micah Shemaiah is színpadra lép a 16. Reggae Campen, amelyet július 27-től 31-ig rendeznek meg a Hatvani Városi Strandfürdő területén.

 

    "Koncert- és party programjaink összeállításában arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást. A táncolni, bulizni vágyók, az elmélyülést kedvelők, a reggae rajongók és azok is, akik először látogatnak el hozzánk" - mondta Bodnár Tibor fesztiváligazgató, a Ladánybene 27 zenekar vezetője az MTI-nek.
    Az idei Campen július 29-én pénteken fellép a jamaicai nagy generáció egyik kiemelkedő képviselője, a dallamos reggae-t játszó Freddie McGregor és zenekara. Az autentikus roots reggae produkcióban szerepel McGregor két gyermeke, Chino és Stephen is. Különleges show várható a jamaicai Omar Perry-től is, aki a Budapest Riddim Band kíséretében adja elő műsorát. Perry édesapja a legendás reggae-dub hangmérnök/producer/előadó, Lee "Scratch" Perry. Omar az új jamaicai dancehall-roots generáció egyik jelentős képviselője, aki apjához hasonlóan Európában, Belgiumban él.
    Július 30-án szombaton a nagyszínpadon a roots reggae, a rasta gondolkodás legfiatalabb képviselője, Micah Shemaiah lép fel a Riddim Colony zenekarral. Ő képviseli a Bob Marley által először megénekelt rasta gondolkodást, és manapság a jamaicai fiatalok iránymutató előadója. A szombat esti show keretében fellép két további énekes, az olasz Giallo Man és az Angliában élő KingfaRedd.
    Az európai reggae zenekarok képviseletében idén három szerb előadó is hallható lesz Hatvanban. A modern roots reggae-t játszó rasta énekes és harsonás, Hornsman Coyote a Soulcrafttal lép fel, szerepel a programban a délvidéki zeneiséget a reggae-vel ötvöző Sin Seekas, és visszatér a tavalyi bemutatkozó koncertjével sikert aratott vajdasági Uprize is, ezúttal a RaStage programjában.
    Szintén a RaStage ad helyszínt az osztrák ukulelés énekes, Rocky Leon koncertjének, valamint a szombat éjszakai sound system programban játszó, Londonban élő, montserrati származású Shaka Black fellépésének a Camp két selektora, Áfonya és DreadHead közreműködésével.
    A DubYard helyszínen a roots- és dub muzsikákat olyan előadók szólaltatják meg, mint például a francia O.B.F. feat Shanti D, az egyaránt holland XoveryouthFam-SoundSystem, Asiatic Roots és Sufferers Tone, illetve a Dubapest HiFi. A Camp RegGaeneráció elnevezésű tehetséggondozó programja keretében négy új csapat játszik a RaStage színpadán: a Szabad Élet, a Balchicanos, a Budabash Flow, valamint a Djüm Djüm. Műsorukat szakmai zsűri és a közönség is értékeli.
    Idén is jelen lesz a Campen a hazai reggae színtér élvonala, így a Ladánybene 27, az Irie Maffia, a PASO, Copy Con, a G Ras & Riddim Colony, a Tigris, a Manaky és mások.
    A Campen ezen túl lehetőség lesz kipróbálni a dancehall táncokat, lesz reggae workshop, jam session, zöld zóna, reggae helyőrség találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaicai, egyedi, kézzel készített fafaragások), játszóház és természetesen strand.