Emma napja van. | 2024.04.19

Vádat emeltek egy ittasan halálos balesetet okozó szegedi férfi ellen

2016-07-20 10:08:00

 

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly ittasan és kábítószer által befolyásolt állapotban halálos balesetet okozott Szegeden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

 

    Serfőző Katalin közölte, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészég a szegedi férfit ittas és bódult állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.
    A vádirat szerint az ittas, korábban kábítószert is fogyasztó férfi tavaly október 24-én éjjel Szegedről Kiskundorozsma felé haladt az autójával, öt utassal. A hátsó ülésen négyen utaztak, köztük a balesetben később életét vesztő 17 éves fiatal, akinek az ölében egy 14 éves fiú ült.
    A vádlott az egyik vasúti átjáró utáni kanyarból jelentős sebességtúllépéssel - mintegy 160 kilométer/órával - hajtott ki, és elvesztette az uralmat a jármű felett. Az autó két kerékre dőlve, keresztirányban sodródni kezdett, az útpadkának és egy fának ütközött, átszakította az út melletti házak kerítéseit, és a bal oldalára dőlve az egyik udvaron állt meg.
    A hátsó ülésen utazó egyik, 17 éves fiatal a helyszínen meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek - ismertette az ügyész.