Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kósa: a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár

2016-07-19 10:03:00

 A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár - jelentette ki Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

    Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus, az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.
    Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni - tette hozzá a kormánypárti politikus.
    Kósa Lajos, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről - tette hozzá.
    Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását - mondta.
    A gondot az jelenti - folytatta - hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat - fűzte hozzá.
    A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.