Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újraválasztották Szabadegyháza polgármesterét az időközi választáson

2016-07-18 08:21:00

 Az időközi választáson ismét Egriné Ambrus Andrea független jelöltet választották meg a Fejér megyei Szabadegyháza polgármesterének vasárnap - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

    Rádi Éva Ella tájékoztatása szerint az időközi polgármester- és képviselő-választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület március 25-én feloszlatta magát, miután négy képviselő nem tudott együtt dolgozni Egriné Ambrus Andrea független polgármesterrel.
    A polgármesteri tisztségért hatan indultak: Ábrahám István, Biál Csaba, Egriné Ambrus Andrea, Majsai János és Schmitsek József (függetlenek), valamint Veres Péter (Magyar Munkáspárt).
    A 2085 lakosú település 1836 választásra jogosult polgára közül 1048-an (57 százalék) járultak az urnákhoz.
    Ábrahám Istvánra öten, Biál Csabára 222-en, Egriné Ambrus Andreára 634-en, Majsai Jánosra hárman és Schmitsek Józsefre 182-en voksoltak, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjére, Veres Péterre nem érkezett szavazat.
    Az érvényes és eredményes voksolás eredményeként a község polgármestere Egriné Ambrus Andrea független jelölt maradt.
    A hat képviselői helyért harmincegy - harminc független és egy, a Magyar Munkáspárt színeiben induló - jelölt versengett. A szavazás eredménye hétfő kora reggelre várható.