Auguszta napja van. | 2024.03.29

 Kövér László együttérzését fejezte ki a francia Nemzetgyűlés és a Szenátus elnökének

2016-07-15 17:45:00

 Együttérzését és szolidaritását fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a francia Nemzetgyűlés és a francia Szenátus elnökének a nizzai terrortámadás miatt. A házelnök levelének fordítását az Országgyűlés sajtószolgálata pénteken juttatta el az MTI-nek.

    Kövér László Claude Bartolone-nak, a Nemzetgyűlés elnökének és Gérard Larcher-nak, a Szenátus elnökének azt írta, hogy mély megrendüléssel értesült a csütörtök esti nizzai vérengzésről. 
    Hozzátette: Franciaország továbbra is a célpontja ezen értelmetlen cselekményeknek, de az az egész európai közösség is érintette.
    "Ezért is szeretném kifejezni, a saját és a Magyar Országgyűlés minden tagja és az azt képviselő teljes nemzet nevében a legnagyobb határtalan undorunkat e barbár támadással szemben, valamint mély őszinte együttérzésünket a családok és az áldozatok hozzátartozóinak, és a legteljesebb szolidaritásunkat Franciaországgal a nemzetközi terrorizmus felbujtói, finanszírozói vagy végrehajtóival szemben folytatott küzdelemben" - fogalmazott Kövér László. 
    Csütörtök este, a francia nemzeti ünnepen egy 31 éves tunéziai születésű férfi teherautójával a tűzijátékot néző tömegbe hajtott a dél-franciaországi Nizzában. A támadás során legalább 84 ember meghalt, sokan megsebesültek, több ember állapota válságos.