Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nagycsaládban élő és sérült gyermekeknek szervezett tábort keresett fel a NOE elnöke Kárpátalján

2016-07-15 17:01:00

 Nagycsaládban élő és sérült gyermekek számára szervezett nyári tábort keresett fel pénteken a Munkácshoz közeli Szinyákon Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki kárpátaljai látogatása során tájékozódik a helyi magyar nagycsaládosok helyzetéről is.

    Kardosné Gyurkó Katalin az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a NOE elnökeként első útja a határon túlra, Kárpátaljára vezetett. Az alkalmat az szolgáltatta - tette hozzá - , hogy először szervezett a NOE a Máltai Szeretetszolgálat beregszászi járási szervezetével közösen nyári gyermektábort a Munkácsi Római Katolikus Egyházkerület szinyáki lelkigyakorlatos házában, ahol a nagycsaládban élő gyermekek együtt üdülnek sérült társaikkal. Ilyen közegben a fiatalok közös élményeket szerezve kölcsönösen hatnak egymásra, bizonyítva, hogy sérülten is lehet teljes értékű életet élni - fogalmazott. 
    A NOE elnöke kifejtette: "nagyon jók a kárpátaljai tábor tapasztalatai, ezért azt tervezzük, hogy jövőre is megszervezzük". Mint közölte a magyar kormány, a Máltai Szeretetszolgálat és a NOE támogatásával folyó mostani egyhetes táboroztatásban ötvenketten vesznek részt, köztük keszthelyi nagycsaládosok gyermekei.
    Kardosné Gyurkó Katalin azt is elmondta: fontosnak tartja a NOE és a határon túli nagycsaládosok szervezeteivel folytatott együttműködést, ennek keretében több közös program megvalósítását tervezik. Jelezte, kárpátaljai látogatása során tájékozódik a helyi magyar nagycsaládosok helyzetéről.